Stoffering met legerstof

Meubels gestoffeerd met originele legertentdoeken en producten van vintage canvas kunnen door ons gemaakt en geproduceerd worden op bestelling.
Legerstof is een materiaal die de mode sterk beïnvloed al sinds de wilde jaren '60, de periode van de Vietnam oorlog, Woodstock, flower power en het is een trent voor alle generaties tot op de dag van vandaag !
Originele stukken canvas uit deze periode zijn steeds moeilijker te vinden. Dat komt omdat dit materiaal van 100% katoen is geproduceerd voor het leger tot de jaren '60. Er zijn legertenten, rugzakken en kleding van gemaakt. Begin jaren '50 introduceerde fabrikant DuPont nieuwe synthetische materialen en polyester nam de markt over.
Een bijzondere waarde hebben legertentdoeken die notities, stempels of door soldaten en mariniers geschreven/getekende graffiti hebben. Behalve legerstof uit een latere periode kunnen we originele doeken vinden uit de jaren '60 en daarmee mooie en unieke stofferingen maken.

patchworkdesign bank van legertentdoek
 
 
 
Patchwork stofferingen worden gemaakt van zorvuldig verzamelde stukken legerdoeken. Iedere compositie is uniek ! De doeken worden speciaal gereinigd zodat er geen geuren in blijven zitten en de stoffen niet worden beschadigd. Go Green !!!
 
 
detail van patchworkdesign bank